Kategorie
Producent
Cena
-
od
do
Nowość
Kuchnia Biblijna. 110 przepisów z czasów Jezusa - Nathalie Galmiche, Rene Husson, Philippe Galmiche
Zanim Bóg tchnął życie w Adama, zadbał o jego byt. Trzeciego dnia stworzył ogród pełen owoców i warzyw, a następnie ryby, ptaki i bydło. Lecz w jaki sposób możemy się dowiedzieć, co jadali Judejczycy, Galilejczycy, Samarytanie i Perejczycy zamieszkujący Palestynę od czasów Stworzenia do momentu, gdy Jezus przyszedł, aby przynieść ludziom Dobrą Nowinę?
Otóż może nam w tym pomóc wiele źródeł religijnych i historycznych: Pismo Święte, zapiski starożytnych historyków, odkrycia archeologiczne, a także z przekazy ustne i pisane.
Pismo Święte – zarówno Stary, jak i Nowy Testament – jest najważniejszym źródłem pozwalającym na odkrywanie przeszłości i historii kulinarnej.
Również zapiski greckich i rzymskich historyków, takich jak Józef Flawiusz (z pochodzenia Żyd), dotyczące hebrajskiego społeczeństwa i jego diaspory, zawierają pewne informacje na temat diety Izraelitów.
Wysyłka w: od 3 do 5 dni roboczych
18,95 zł
Cena regularna:
39,90 zł
0,30 zł
Cena regularna:
0,60 zł
19,90 zł
Cena regularna:
24,90 zł
2,69 zł
Cena regularna:
3,95 zł
16,90 zł
Cena regularna:
19,90 zł
84,90 zł
Cena regularna:
99,00 zł
38,90 zł
Cena regularna:
44,90 zł
10,90 zł
Cena regularna:
14,95 zł