Jarska kuchnia Siostry Anieli - s. Aniela Garecka





Opis
Poradnik kulinarny NAJPOPULARNIEJSZEJ siostry zakonnej z zakonu sióstr salwatorianek, s. Anieli.
Znajdziesz w nim: sałatki i surówki; przepisy na wyśmienite gołąbki; potrawy z makaronów i ryżu; domowe kluski, kopytka i pierogi; placki ziemniaczane; omlety i pasty; domowe przetwory (kompoty, cukinie, zakonne konfitury, jabłka smażone).Ponadto dowiesz się:
* co zrobić, jesli sól w solniczce zwilgotnieje?
* jak odróżnić jajko gotowane od surowego?
* co zrobić, by jajecznicy było "więcej", a białko ubite na sztywna pianę?
* Jak przechowywać kasze i mąkę, by przez rok nie straciły na jakości?
* co zrobić, by kasza po gotowaniu była bardziej sypka, a makaron się nie kleił?
* czy czerstwy chleb da się "odświeżyć"?
* co zrobić, by usunąć nieprzyjemny zapach ryb, który pozostaje na rękach i desce?
* jak pozbyć się plam na ubraniu z żywicy
WSZYSTKIE PRZEPISY i PORADY UŻYTECZNE W KAŻDYM DOMU I PRZY KAŻDYM POSIŁKU
Dane techniczne
Autor | s. Aniela Garecka |
Format | 180x150 |
Ilość stron | 152 |
Oprawa | miękka |
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)







