Kuchnia żydowska - Barbara Szczepanowicz, Dorota Szczepanowicz
Opis
Książka kucharska "kuchni żydowskiej". Podaje nie tylko szereg przepisów najlepszych potraw żydowskich, które można przyrządzić i przygotować właściwie w każdej domowej kuchni, ale też opisuje święta żydowskie i okoliczności, w jakich się je podaje, opisuje żydowskie święta religijne, święta rodzinne (narodziny, obrzezanie, ślub i wesele), ale też rodzinne biesiadowanie.
Znajdziesz tu drogi czytelniku:
* przystawki
* zupy i dodatki do zup
* potrawy mięsne i z drobiu
* potrawy z ryb
* potrawy jarskie
* sałatki
* desery i ciasta
Do książki dołączono słownik terminów żydowskich i znaczeń
koedycja z Wydawnictwem Benedyktynów
Dane techniczne
Autor | Barbara Szczepanowicz, Dorota Szczepanowicz |
Format | 165x235 |
Ilość stron | 272 |
Oprawa | twarda |
Opinie o produkcie (0)
0,30 zł
Cena regularna:
0,60 zł
2,69 zł
Cena regularna:
3,95 zł
4,90 zł
Cena regularna:
8,00 zł
11,90 zł
Cena regularna:
14,90 zł
4,35 zł
Cena regularna:
4,95 zł
16,90 zł
Cena regularna:
19,00 zł
0,84 zł
Cena regularna:
0,95 zł